5 x pepp från Edward af Sillén inför årets contentgala

För andra året i rad är multikonstnären Edward af Sillén åter som konferencier för Swedish Content Awards 30 maj. Här peppar manusförfattaren, regissören och Eurovision song content-kommentatorn upp sig för galakvällen. Häng på festen HÄR!

 

Edward af Sillén leder Swedish Content Awards för andra året i rad.

1. Välkommen tillbaka som konferencier!
Kan du contentbranschen nu?

– Njae, inte helt och hållet, men efter förra årets gala har jag gått från försiktig beundran till stor respekt för den här branschen. Det är ju en bransch i ständig förändring, därför är det nog svårt att ”kunna” contentbranschen helt och hållet, men det är också därför den är så spännande.

 

2. Ett litet test: Hur går hisspitchen för en contentkampanj om Edward af Sillén? 

– Oj, vad svårt. Jag tänker att jag skulle föreslå ett case om en liten kille som redan i 13-års åldern blev förälskad i både privatteaterkomedi och Dramaten, i både Eurovision Song Contest och Shakespeare. Som då började drömma om att en dag få jobba med alla typer av underhållning. Och sudda ut gränsen mellan fin- och fulkultur. Och där var hissresan slut.

 

3. Vad ser du fram emot på årets gala? Och – vad får inte hända?

– Jag hoppas bara att det ska bli en lika varm och generös stämning som ifjol. Det som inte får hända är att det inte finns någon Cola Zero backstage.

 

4. Du skriver även manus för filmer och shower. Hur skulle en feel good film om contentbranschen se ut?

– Den skulle handla om en tjej från en liten byrå och en kille från en stor byrå som slåss om samma uppdrag. Först hatar de varandra, men när de till sist bestämmer sig för jobba ihop så leder samarbetet till ett pris på Swedish Content Awards. Och när de går upp och tar emot priset på Berns så friar hon till honom. Jag tänker mig Sandra Bullock i en biroll som Maria Westman (Swedish Content Agencies ordförande).

 

5. Till sist: Tacktal eller inte?

– Det finns inget bättre än ett bra tacktal. Jag kan sitta i timmar och Youtuba bra tacktal från till exempel Oscarsgalan och Emmygalan. Det som alla bra tacktal har gemensamt är att det känns som att vinnaren verkligen är genuint glad och har respekt för själva priset och kollegorna som delar ut det. Då kan det vara hur kort eller långt som helst.

 

EDWARD AF SILLÉN PÅ 535 TECKEN

Under sommaren regisserar Edward den första stora musikalfilmen som någonsin gjorts i Sverige, “En del av mitt hjärta” med musik av Tomas Ledin och med Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Rheborg, Shima Niavarani och Per Andersson i huvdrollerna.
Dessutom regisserar han Mia Skäringers utsålda turné i höst och har bearbetat manuset till “Så som i himmelen” på Oscarsteatern.
Över 4 miljoner tittare följde honom under veckan när han med humor och fakta kommenterade Eurovision Song Contest 2018 på SVT tillsammans med Sanna Nielsen.