CASE tidigare vinnare: Modig mediesatsning gav utdelning

Ett positivt tilltal och tydligt fokus på målgruppen gav Vardagspuls pris för bästa B2C i Swedish Content Awards. Bakom multikanal-satsningen står Arla Foods och byråerna Brand New Content och Starlings.

Juryns motivering liknar Vardagspuls vid ett ”Kamratposten för kvinnor över 50 år” och hyllar sajtens viktiga innehåll och höga relevans. Anders Sundberg är vd för Brand New Content. Här ger han sin syn på vinsten.

Vardagspuls är ett modigt exempel på hur ett varumärke bygger upp en mediesajt för att skapa intresse för ett specifikt ämne. Tycker du att fler företag borde våga mer när det kommer till detta?
– Vill du vårda kundrelationer och bygga varumärke i dag måste du visa att du bryr dig om kunderna och deras intressen, och det gör du bäst genom ett personligt tilltal i en redaktionell kontext. I varje sådan satsning är en digital samlingsplats en självklarhet, även om en hel del av innehållet konsumeras i anpassade versioner på andra plattformar. Att som marknadsförare äga ”sin” vertikal är enormt viktigt nu och ännu mer framöver. Så det handlar inte om att våga, utan om att göra sitt jobb.

Ni vann också kategorin “Most innovative content distribution strategy” i Content Marketing Awards. Vad är det som får det här caset att stå ut internationellt?
– Det faktum att vi inte var rädda för att sprida innehållet kors och tvärs i både nya och traditionella medier. Vardagspuls ville synas och bygga engagemang kring varumärket där publiken befinner sig, och med den insikten var det ett enkelt beslut att sträcka ut handen till landets största kommersiella tv-kanal. Tv-programmet skapade snabbt en varumärkeskännedom som få andra Content Marketing-satsningar varit i närheten av, samtidigt som produktionen genererade massor av unikt rörligt innehåll som vi kontinuerligt kunde fylla de digitala kanalerna med.

Vilka trender ser ni inom content marketing 2017?
– Det kommer ställas ännu högre krav på att anpassa innehållet utifrån val av distributionskanal.

Vill du också tävla i Swedish Content Awards? Anmäl ditt bidrag här!