Jury 2018

Alla tävlingsbidrag i Swedish Content Awards bedöms av en namnkunnig jury inom marknadskommunikation. Fler jurymedlemmar presenteras löpande.

Pia Grahn, vd, Regi Research & Strategi

Pia Grahn är ny vd för Regi Research & Strategi. Innan dess har Pia jobbat i ledande positioner på flera olika byråer, däribland pr-byråer som H+K Strategies och Grayling och reklambyråer som McCann. Pia har också varit vd för KOMM (tidigare Sveriges Reklamförbund) i tre år. Innan dess arbetade Pia som reklamreporter, bland annat sex år på Resumé och det sista året på Dagens Industri.

Ulf Hermansson Samell, Marknadschef/Chef utbildningar och event, Sveriges Annonsörer

Ulf har i över 20 mycket framgångsrikt jobbat med att köpa kommunikation. Han har varit med i flera juryer under åren bland annat två gånger som juryordförande i 100-wattaren. Dessutom under åren har varit med och fått ett antal utmärkelser i reklamtävlingar bland annat Canes Lion, Epica, Guldägget och 100-wattaren. Jobbar idag som marknadschef för Sveriges Annonsörer. Han har tidigare jobbat på bland annat Ving, TUI och SAS som marknadschef.

Mats Rönne, rådgivare inom marknadsföring och juryns ordförande.

Mats har lång erfarenhet av marknadsföring, varumärken och kommunikation från både kund- och byråsidan. Han har bland annat varit global varumärkeschef på både Ericsson och Electrolux, marknadschef på såväl Skanska Nya Hem som på den digitala lästjänsten Readly och AffärsFörlaget inom Bonnier, samt projektledare, strateg och vd på både reklambyrå och mediebyrå. Dessutom har han varit ordförande för Sveriges Annonsörer och var med och startade 100-wattaren en gång i tiden. Idag är Mats rådgivare inom marknadsföring, och agerar både som seniorkonsult för byråer och med en del egna uppdrag, inklusive rollen som styrelsemedlem för contentbyrån Chiffer.

Johanna Snickars, kommunikationschef, Microsoft

Johanna har nio års erfarenhet inom pr- och kommunikationsbranschen och är kommunikationschef på Microsoft sedan 2015. Hon vann Sveriges Kommunikatörers ”Stora Kommunikatörspriset” i kategorin ledarskap 2017, rankas av Resumé som #14 av ”Näringslivets 150 Superkommunikatörer” och utsågs av Ledarna som en av ”Framtidens Kvinnliga Ledare”. Hon är även gått den årslånga äventyrsutbildningen Adventure Academy och har bestigit Spaniens tre högsta berg.

Jonas Burvall, Chief Marketing- and Communications Officer, Nordic Cinema Group

Jonas har tidigare bland annat varit Marknads- och Kommunikationschef för SBAB och Nordnet samt grundat en onlinebaserad pr-byrå, cheapr.se. Nordic Cinema Group är i Sverige kända som SF Bio.

Redwaan Hossain, Digital Manager, Adidas

Redwan är 30 år och uppvuxen i Sollentuna i Stockholm. Mångårig erfarenhet från media- och sportbranschen med fokus på digital marknadsföring. Besatt av fotboll och basket och besitter en samling av dom mest åtråvärda sneakers som går att hitta.

Katarina Gentzel Sandberg, affärsutvecklare och senior partner, Gullers Grupp

Katarina har arbetat med kommunikation för samhällsaktörer i 25 år och har under åren följt utvecklingen – och avsaknaden av - strategiutveckling.
Under hösten 2017 lanserade Gullers Grupp begreppet strategisk improvisation, ett nytt perspektiv på vad som kännetecknar effektiv kommunikation. I vår föränderliga värld har det blivit lika viktigt med snabb och improviserade situationsanpassning som med traditionell planering. I samband med det släpptes boken NU- strategisk improvisation för effektiv kommunikation som Katarina skrivit tillsammans med Jesper Falkheimer, professor vid Lunds universitet. Boken nominerades till Årets marknadsföringsbok och har under hösten toppat boklistorna inom affärskommunikation.

Kristoffer Rengfors, marknadschef, Flightmate AB

Kristoffer har en bakgrund som journalist och har bland annat varit chefredaktör för Metro. Kristoffer har sedan han lämnade journalistiken utsetts till Sveriges bästa marknadschef inom resebranchen av tidningen Resumé. Rengfors är besatt av allt som är datadrivet och som går att automatisera. Flightmate AB driver bland annat Flygresor.se i Sverige.

Björn Lorentzi, strategikonsult och vd Media 720

Sedan tio år arbetar Björn som strategikonsult på Media720 AB, med fokus på medie- och kommunikationsfrågor. Han har dessförinnan jobbat i de flesta roller i olika medieföretag på den kommersiella sidan. Med erfarenhet både från magasin och dagspress finns kunskap och förståelse för villkoren för de utmaningar mediebranschen och deras kunder arbetar med.
Som konsult jobbar Björn både strategiskt och operativt bland annat med strategiutveckling, affärsutveckling, säljutveckling, projektledning, ledarskap och förändringsarbeten.

Fredrik Svedjetun, chefredaktör och konceptchef Resumé

Son chef både för det redaktionella och kommersiella på Resumé, fokuserar Fredrik stort på att utveckla tidningens affärer i olika kanaler. Tidigare var Fredrik chefredaktör för Dagens Media.

Annelie Demred, Affärsutvecklingschef, Yellow

Annelie har en bred kunskap inom digitala medier och video och 15 års erfarenhet från bla Lunarstorm, TV4 och Bambuser av att utveckla, marknadsföra och sälja tjänster, content och teknologi baserat på digitala plattformar och produkter. Hon tillträdde nyss tjänsten som affärsutvecklingschef på IP-och varumärkesskyddsbolaget Yellow Brand Protection.

Eva Lundström, Marknadsdirektör Scandic

Eva har jobbat med marknadsföring på kundsidan i drygt 20 år, framförallt i nordiska marknadschefsroller på bland annat TUI, Travelocity, SATS, Apollo samt som konsult i egen verksamhet. Den röda tråden är tjänstemarknadsföring på konkurrensutsatta marknader med hög digitaliseringsgrad. Idag arbetar hon som Marketing Director på Scandic. Eva är också ofta anlitad som föreläsare inom marknadsföring och jurymedlem i olika sammanhang.

Geta Margareta Kroon, Varumärkes- och kommunikationsstrateg

Geta är en van föredragshållare som också är kursansvarig och undervisar regelbundet på bland annat Berghs SoC, FEI och MiS. Geta driver Brand Fans AB och Workshops i varumärkesutveckling som kreativ strateg och processledare. Geta har jobbat med marknadsföring och kommunikation i såväl stora som små, svenska och internationella företag, både på kund- och byråsidan.

Andreas Widman, Head of Marketing, Hyper Island

Andreas har jobbat på Hyper Island sedan 2015, det senaste året som Head of marketing. Han är en strateg och ledare med bred erfarenhet av digital marknadsföring i flera kanaler och på flera plattformar inklusive e-handel, sociala media och mobila lösningar.

Therese Bohlin, COO på Prime och United Minds

Therese Bohlin är partner på Prime och jobbar till vardags med att driva kunders förändring i en alltmer komplex, social och politisk värld. Therese har varit planner/planningchef på flertalet svenska reklambyråer och har genom åren vunnit flertalet priser nationellt och internationellt. Therese är även aktiv i ett antal styrelseuppdrag och advisory boards inom organdonation, utbildning, friluftsliv och integration