Jury 2018

Alla tävlingsbidrag i Swedish Content Awards bedöms av en namnkunnig jury inom marknadskommunikation. Fler jurymedlemmar presenteras löpande.

Sara Rosengren, professor i marknadsföring, Handelshögskolan i Stockholm (juryns ordförande)

Sara Rosengren är professor i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm och forskningschef för högskolans Center for Retailing. Saras Rosengrens forskning om marknadskommunikation har rönt internationell uppmärksamhet med artiklar publicerade i flera av marknadsföringsvärldens tyngsta forskningstidskrifter. Mest känd är hon för sin forskning om reklamkapital.

Sofia Wingren, vd, Hyper Island

Sofia Wingren tillträdde som vd för det progressiva lärandeinstitutet Hyper Island i oktober 2016. Hyper Island-koncernen som startade i Karlskrona för 20 år sedan har idag såväl högre utbildning som företagshandledning i framstegsfrågor i Sverige, UK, USA, Latinamerika samt Asien. Sofias uppdrag är att samla, förvalta och växa gruppen internationellt framöver för att förverkliga ytterligare expansion. Sofia jobbade även innan Hyper Island inom en framgångsrik svensk utbildningsexport, då hon innehaft flera tunga roller inom EF Education First, såväl i Asienregionen som globalt med bas i Schweiz. Wingren har även arbetat inom MTG-sfären och studerat vid Handelshögskolan i Stockholm.

Johan Såthe, chefredaktör och ansvarig utgivare, Resumé

Jobbat som journalist i 27 år. Pappa till två döttrar, tre och sju år. Ser alla AIK:s fotbollsmatcher.

Pia Grahn, vd, Regi Research & Strategi

Pia Grahn är ny vd för Regi Research & Strategi. Innan dess har Pia jobbat i ledande positioner på flera olika byråer, däribland pr-byråer som H+K Strategies och Grayling och reklambyråer som McCann. Pia har också varit vd för KOMM (tidigare Sveriges Reklamförbund) i tre år. Innan dess arbetade Pia som reklamreporter, bland annat sex år på Resumé och det sista året på Dagens Industri.

Ulf Hermansson Samell, Marknadschef/Chef utbildningar och event, Sveriges Annonsörer

Ulf har i över 20 mycket framgångsrikt jobbat med att köpa kommunikation. Han har varit med i flera juryer under åren bland annat två gånger som juryordförande i 100-wattaren. Dessutom under åren har varit med och fått ett antal utmärkelser i reklamtävlingar bland annat Canes Lion, Epica, Guldägget och 100-wattaren. Jobbar idag som marknadschef för Sveriges Annonsörer. Han har tidigare jobbat på bland annat Ving, TUI och SAS som marknadschef.

Mats Rönne

Mats har lång erfarenhet av marknadsföring, varumärken och kommunikation från både kund- och byråsidan. Han har bland annat varit global varumärkeschef på både Ericsson och Electrolux, marknadschef på såväl Skanska Nya Hem som på den digitala lästjänsten Readly och AffärsFörlaget inom Bonnier, samt projektledare, strateg och vd på både reklambyrå och mediebyrå. Dessutom har han varit ordförande för Sveriges Annonsörer och var med och startade 100-wattaren en gång i tiden. Idag är Mats rådgivare inom marknadsföring, och agerar både som seniorkonsult för byråer och med en del egna uppdrag, inklusive rollen som styrelsemedlem för contentbyrån Chiffer.

Johanna Snickars, kommunikationschef, Microsoft

Johanna har nio års erfarenhet inom pr- och kommunikationsbranschen och är kommunikationschef på Microsoft sedan 2015. Hon vann Sveriges Kommunikatörers ”Stora Kommunikatörspriset” i kategorin ledarskap 2017, rankas av Resumé som #14 av ”Näringslivets 150 Superkommunikatörer” och utsågs av Ledarna som en av ”Framtidens Kvinnliga Ledare”. Hon är även gått den årslånga äventyrsutbildningen Adventure Academy och har bestigit Spaniens tre högsta berg.

Jonas Burvall, Chief Marketing- and Communications Officer, Nordic Cinema Group

Jonas har tidigare bland annat varit Marknads- och Kommunikationschef för SBAB och Nordnet samt grundat en onlinebaserad pr-byrå, cheapr.se. Nordic Cinema Group är i Sverige kända som SF Bio.

Redwaan Hossain, Digital Manager, Adidas

Redwan är 30 år och uppvuxen i Sollentuna i Stockholm. Mångårig erfarenhet från media- och sportbranschen med fokus på digital marknadsföring. Besatt av fotboll och basket och besitter en samling av dom mest åtråvärda sneakers som går att hitta.

Katarina Gentzel Sandberg, affärsutvecklare och senior partner, Gullers Grupp

Katarina har arbetat med kommunikation för samhällsaktörer i 25 år och har under åren följt utvecklingen – och avsaknaden av - strategiutveckling.
Under hösten 2017 lanserade Gullers Grupp begreppet strategisk improvisation, ett nytt perspektiv på vad som kännetecknar effektiv kommunikation. I vår föränderliga värld har det blivit lika viktigt med snabb och improviserade situationsanpassning som med traditionell planering. I samband med det släpptes boken NU- strategisk improvisation för effektiv kommunikation som Katarina skrivit tillsammans med Jesper Falkheimer, professor vid Lunds universitet. Boken nominerades till Årets marknadsföringsbok och har under hösten toppat boklistorna inom affärskommunikation.
Strategisk improvisation hämtar mycket inspiration från improvisatörer från andra håll, t ex musik, teater, politik och militär strategi. Gemensamt för dem är att de framgångsrikt har en förmåga att kombinera ordning och kaos, analys och kreativitet, långsiktighet och ad hoc, erfarenhet och nyskapande.
Förmågan att improvisera inom givna ramar, att våga vara en ”rebell inom ramen” är egenskaper som Katarina värdesätter högt i allt kommunikationsarbete.

Kristoffer Rengfors, marknadschef, Flightmate AB

Kristoffer har en bakgrund som journalist och har bland annat varit chefredaktör för Metro. Kristoffer har sedan han lämnade journalistiken utsetts till Sveriges bästa marknadschef inom resebranchen av tidningen Resumé. Rengfors är besatt av allt som är datadrivet och som går att automatisera. Flightmate AB driver bland annat Flygresor.se i Sverige.