Jury 2017

Alla tävlingsbidrag i Swedish Content Awards bedöms av en namnkunnig jury inom marknadskommunikation.

Sara Rosengren, professor i marknadsföring, Handelshögskolan i Stockholm (juryns ordförande)

Sara Rosengren är professor i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm och forskningschef för högskolans Center for Retailing. Saras Rosengrens forskning om marknadskommunikation har rönt internationell uppmärksamhet med artiklar publicerade i flera av marknadsföringsvärldens tyngsta forskningstidskrifter. Mest känd är hon för sin forskning om reklamkapital.

Sofia Wingren, vd, Hyper Island

Sofia Wingren tillträdde som vd för det progressiva lärandeinstitutet Hyper Island i oktober 2016. Hyper Island-koncernen som startade i Karlskrona för 20 år sedan har idag såväl högre utbildning som företagshandledning i framstegsfrågor i Sverige, UK, USA, Latinamerika samt Asien. Sofias uppdrag är att samla, förvalta och växa gruppen internationellt framöver för att förverkliga ytterligare expansion. Sofia jobbade även innan Hyper Island inom en framgångsrik svensk utbildningsexport, då hon innehaft flera tunga roller inom EF Education First, såväl i Asienregionen som globalt med bas i Schweiz. Wingren har även arbetat inom MTG-sfären och studerat vid Handelshögskolan i Stockholm.

Redwaan Hossain, Digital Manager, adidas

29 år och uppvuxen i Sollentuna i Stockholm. Jobbar som Digital Manager på adidas med inriktning Football & Originals. Besatt av fotboll och basket. Har en sneakersamling som är utöver det vanliga

Johan Lopes Helgesson, Senior Solution Consulting Manager, Adobe

Johan Lopes Helgesson is a Senior Solution Consulting Manager at Adobe. 
He focus on user-centered design. With experience as a Technical director with very keen eye for design working for a number of award-winning advertising agencies in the UK and Sweden.
He shares more than 20 years of creativity and of hands-on experience using emerging technologies to develop new business.

Caroline Rudbeck, kommunikationschef Dustin Group

Caroline Rudbeck är Kommunikationschef för Dustin Group, en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter med tillhörande tjänster till företag och privatpersoner. Caroline är även Vice ordförande i Sveriges Annonsörers Advisory Board. Tidigare har Caroline arbetat som varumärkeschef på Tele2 och vet att man måste få effekt av sin marknadsföring. Caroline var finalist i årets Marknadschef 2013+2015.

Johan Såthe, chefredaktör och ansvarig utgivare, Resumé

Jobbat som journalist i 27 år. Pappa till två döttrar, tre och sju år. Ser alla AIK:s fotbollsmatcher.

Josephine Wallin, Senior Art Director, King

Jospephine Wallin är Senior Art Director på King och har jobbat i branschen sen hon gick ut Berghs School of Communication 2003. Hon har suttit i jury i både svenska och utländska tävlingar och hon har själv fått flera utmärkelser i Guldägget, Cannes, Eurobest, LIA och One Show.

Olle Lidbom, kommunikationschef, Norstedts och Rabén & Sjögren

Olle Lidbom, kommunikationschef på Norstedts och Rabén & Sjögren. Tidigare vd på kommunikationsbyrån Oxys och långvarig bloggare på Vassa Eggen och poddare på Mediepodden. 

Pia Grahn, vd, Regi Research & Strategi

Pia Grahn är ny vd för Regi Research & Strategi. Innan dess har Pia jobbat i ledande positioner på flera olika byråer, däribland pr-byråer som H+K Strategies och Grayling och reklambyråer som McCann. Pia har också varit vd för KOMM (tidigare Sveriges Reklamförbund) i tre år. Innan dess arbetade Pia som reklamreporter, bland annat sex år på Resumé och det sista året på Dagens Industri.

Staffan Ekengren, chef för Scania Newsdesk

Staffan Ekengren har tillsammans med sitt team byggt upp det som idag är Scanias mediehus: En redaktion som med utgångspunkt i storyn arbetar med innehållet i Scanias globala kanaler. Staffan började på Scania 2013 och var dessförinnan presschef på ICA-gruppen och har även arbetat med redaktionell kommunikation på dåvarande Räddningsverket. Karriären började i journalistiken där Staffan arbetade på bland annat Svenska Dagbladet, Smålandsposten och Gotlands Allehanda. Vid sidan om jobbet på Scania har Staffan ett hängivet fotointresse och värdesätter, vid sidan om välskrivna texter, kommunikation som tar för sig visuellt.

Ulf Hermansson Samell, Marknadschef/Chef utbildningar och event, Sveriges Annonsörer

Ulf har i över 20 mycket framgångsrikt jobbat med att köpa kommunikation. Han har varit med i flera juryer under åren bland annat två gånger som juryordförande i 100-wattaren. Dessutom under åren har varit med och fått ett antal utmärkelser i reklamtävlingar bland annat Canes Lion, Epica, Guldägget och 100-wattaren. Jobbar idag som marknadschef för Sveriges Annonsörer. Han har tidigare jobbat på bland annat Ving, TUI och SAS som marknadschef.

Mats Rönne

Mats har lång erfarenhet av marknadsföring, varumärken och kommunikation från både kund- och byråsidan. Han har bland annat varit global varumärkeschef på både Ericsson och Electrolux, marknadschef på såväl Skanska Nya Hem som på den digitala lästjänsten Readly och AffärsFörlaget inom Bonnier, samt projektledare, strateg och vd på både reklambyrå och mediebyrå. Dessutom har han varit ordförande för Sveriges Annonsörer och var med och startade 100-wattaren en gång i tiden. Idag är Mats rådgivare inom marknadsföring, och agerar både som seniorkonsult för byråer och med en del egna uppdrag, inklusive rollen som styrelsemedlem för contentbyrån Chiffer.