Juryns ordförande 2017: Svensk content marketing har mognat

Med bara några dagar kvar till årets prisutdelning och gala är spänningen stor. Vem ska ta hem de åtråvärda priserna? En som vet det är juryns ordförande Sara Rosengren. Här ger hos sin syn på årets bidrag. 


Hallå Sara, hur upplever du kvaliteten på de bidrag som skickades in till Swedish Content Awards i år?
 – Precis som tidigare år fanns det många bidrag med hög kvalitet i tävlingen. Det är också intressant att vissa branschkategorier håller betydligt högre nivå än andra. Det talar för att det finns stort utrymme att lära och inspireras av vad som görs inom andra branscher. Särskilt bland B2B-bidragen är det stora skillnader i bidragens kvalitet, med ett antal riktigt innovativa och effektiva lösningar i vissa kategorier och väldigt traditionella lösningar i andra.

Ser du någon skillnad jämfört med tidigare år?
– Det är tydligt att film blir ett alltmer använt verktyg, både internt och externt. Jag tycker också att professionalismen i lösningarna har höljts. Detta syns inte minst i en förbättring när det kommer till hur mål och effekter rapporteras. Men, med det sagt, är det tyvärr fortfarande många bidrag som fastnar i räckvidd och anekdotiska bevis när det kommer till att peka på effekt.

Debatten om vad som är och inte är content marketing blossar upp med jämna mellanrum. Har ni i juryn haft svårt att bedöma vad som är bra content marketing?
 – Idén med tävlingens kategoriindelning som lanserades i fjol är ju bland annat att lyfta fram bredden i content marketing. Det tycker jag har lyckats väl. Bland bidragen fanns en rad olika typer av contentlösningar vilket så klart lett till en del diskussioner om vad content marketing verkligen är. Men, behovet av att diskutera detta var större i fjol vilket kanske kan vara ett tecken på att content marketing gått in en mognadsfas.

Årets vinnare i Swedish Content Awards 2017 koras under en gala på Berns 31 maj. Här kan du köpa biljetter!