Möt Christina Knight årets juryordförande för Swedish Content Awards | “Därför bör du tävla”

Bra content marketing stärker varumärken, bygger lojalitet och skapar fler och bättre affärer. Därför har KOMM tagit över stafettpinnen och driver från och med i år tävlingen Swedish Content Awards, som strävar att premiera god kvalitet och innovativa lösningar inom content produktion. KOMM vill därför stolt presentera Christina Knight, årets juryordförande, som är här för att ge tips, spå i framtida trender och för att förklara varför just du bör delta i tävlingen.

Hej Christina! Vem är du och hur kommer det sig att du har hamnat i juryn på Swedish Content Awards?
Jag har varit verksam i reklambranschen sedan mitten av 80-talet; först som copywriter och de senaste 18 åren som Creative Director. Jag brinner för god kommunikation; kvalitet i strategi och idé såväl som i hantverk. Jag är även författare till två böcker, Mad Women och Not buying it, och föreläser och utbildar mycket kring branschens envisa brist på mångfald och jämställdhet, något som får ödesdigra konsekvenser både för arbetsplatser och content. 

I mitt nystartade Mad Women Academy utbildar jag i frågor kring mångfald, jämställdhet och inkludering. I Swedish Awards får vi gemensamt, kunder och byråer, möjlighet att diskutera och sträva efter strategisk relevans, kreativ höjd och resultat. Det som premieras och vinner är det bästa som görs i Sverige just nu, vilket inspirerar och successivt höjer ribban för oss alla.


Det är andra året i rad som du sitter som juryordförande, varför valde du att fortsätta med uppdraget?

Jag njöt av diskussionerna och jurymedlemmarnas höga ambitionsnivå förra året; det var en utbildande fröjd att lyssna på dem och jag måste säga att jag var imponerad av engagemanget. När jag fick frågan om jag ville leda juryn även i år, kände jag – ja, det vill jag vara med om igen!


Vad är Swedish Content Awards för dig?

Swedish Content Awards beaktar och premierar alla de delar som är viktiga för en framgångsrik, effektiv investering. ’A job well done’ stärker varumärket, bygger relation med målgruppen och skapar lojalitet såväl som lönsamhet. Swedish Content Awards premierar med andra ord både strategisk insikt, kreativ kvalitet och innovativa lösningar som ger önskad effekt.


Vem bör vara med och tävla i Swedish Content Awards och varför? 

Att tävla tillsammans med sin uppdragsgivare är ett jättebra sätt att utvärdera sina gemensamma ansträngningar och att, när man vinner, få känna stolthet över vad man skapat. Att tävla ger nytt bränsle till fortsatta insikter och lust att fortsätta utvecklas och förbättra tillsammans. Att få ta del av andra vinnares arbete ger intressanta insikter och ny kunskap och sporrar dessutom till fortsatta stordåd.

“ ’A job well done’ stärker varumärket, bygger relation med målgruppen och skapar lojalitet såväl som lönsamhet. Swedish Content Awards premierar med andra ord både strategisk insikt, kreativ kvalitet och innovativa lösningar som ger önskad effekt.”

Vad skulle du ge för råd till de som vill vara med och tävla?

Lägg tid på att göra inskicket väl i alla delar. Juryn synar allt i sömmarna, så slarva inte med någon del – att tävla kräver att man avsätter ordentligt med tid och budget för att göra inskicket rättvisa i alla delar. Hedra helt enkelt det enorma arbete som gått in i ert skapade content genom att göra ett transparent, väl genomarbetat och snyggt paketerat inskick.

Vad tror du att man kommer att se för trender inom årets nomineringar?

Jag tittar i min spåkula och ser kommunikation som tar sats i klimat och miljö,

såväl som demokrati och mänskliga rättigheter. Där lurar som alltid risken för opportunistiska insatser, greenwashing och pinkwashing och alla möjliga tvätterier, så det gäller att vara på riktigt och göra skillnad på riktigt.